Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов коментира ваксините и разпространението

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов коментира ваксините и разпространението
Коментари Харесай

Проф. Андрей Чорбанов: Моля, спрете да говорите за антитела, те могат даже да навредят

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов разяснява имунизациите и разпространяването на Ковид-заразата в студиото на " Лице в лице " по БТВ:

" Паниката може да докара до срив на имунната сустема. Всички ние сме положителни по един вирус, това е херпес вирус, само че той избива единствено тогава, когато има стрес. При някои хора в никакъв случай не се изявява. 

Имунната система е като чаша с вода - тя съдържа 200 мл, вие повече от 200 мл не може да сложите. Засилването й допълнително няма да докара до по-добър имунитет. Но противоположното може - изсипвайки чашата, може да нямате нищо. Имунната система работи в една норма и можем да я поддържаме в естествен статус. 

Ковид ще спре сигурно и няма да е поради всеобщата имунизация, а тъй като в този момент има доста висок % положителни, които не се разболяват. Такава е голяма част от популацията, тъй като то контактува. При големият % хора вирусът няма да бъде детектиран, тъй като те имат доста добра имунна отбрана. 

Научно проучване от десетки научни екипи по света споделя, че 38-50% от хората имат високо равнище на Т-клетъчна отбрана, което значи, че тези хора в никакъв случай няма да се разболеят от вируса. 

Моля, спрете да говорите за антитела, антителата в голям % от случаите имат отрицателно дествие. Запитайте в какъв брой лечебни заведения по света се лекува с кръвна плазма с антитела. Даже се счита че антителата могат да бъдат проводник на вируса, той да попадне до кафези, които не би трябвало. Т-клетъчният имунитет е това, което ни пази от този вирус. Ако имунизацията е добра, тя ще го сътвори. 

Вече 5 или 6 ваксини са одобрени. Аз в никакъв случай няма да кажа, че имунизациите са неприятни. Заставам зад ваксинопрофилактиката. Важното е, че ние не знаем какво те ще реализиран, така като бяха извършени проби в къси периоди. Никой не оповестява научни данни. Важен е изборът на тестови групи. Никой от огромните компании не прави целеви групи, които са най-уязвими от вируса. Никой не е тествал бременни дами, деца, заболели хора, възрастни хора. Тествани са млади здрави хора като при тях резултатът е доста добър. В тази група 90% от хората няма да се разболеят. Това слага под подозрение всичко. Може да са доста положителни, само че има общоприети протоколи. Трябава да се тества и на рискови групи. От вируса умират не здрави и прави хора. 

Отидоха си доста младежи. При тях може да се е получил голям вирусен товар при среща с вируса, или другият вид е тези хора да имат генетични предпоставки. 3 до 5% от популацията по света не реагира на ваксини. Не реагира и на инфекции. Това е повода груповият имунитет да покрие цялото население. Ваксинация се прави при доста висока смъртност. Ваксината за ебола се ревизираше за към 5 години. За това считам, че сегашните ваксини за Ковид още не са задоволително изпитани. " - посочи ученият. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР